Senaste inläggen

Av Wenche Rydén Linné - 16 januari 2012 11:39

Efter några veckor på ett jättetrevligt ställe så var även det uppdraget slut.

Jag har inte hört något från de jobben jag har sökt vilket är skittråkigt, men det är väl bara att fortsätta att söka andra jobb.

Idag ville de ha ut mig på ett nytt uppdrag även att jag informerat att jag behövde vara ledig i em pga att jag ska besiktig bilen, och den behöver jag ju om jag ska kunna ta mig till jobbet.

Men men, de skulle hitta någon annan.

Där jag varit nu har de nämnt att de behöver anställa folk om de får mer att göra så det är väl bara att hoppas på att de får in en massa jobb :).

Nähä, nu är det dags att börja med lite mat om vi ska hinna med det innan vi går och hämtar Fabian i skolan.

Vi får se om Charlie är sugen på att stiga upp snart, han har sovit en dryg timme så han kommer nog traskandes snart.

Av Wenche Rydén Linné - 16 januari 2012 10:55

I lördags gjorde jag dessa undrbara pannkakor till familjen.

Några naturella, några med blåbär och några med choklad.


8 st


3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk strösocker

1/2 tsk salt

2 msk smör

2 1/2 dl mjölk

1 ägg


Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Smält smöret och vispa i mjölk och ägg.

Tillsätt mjölkblandningen i de torra ingredienserna och vispa till en tjock och slät smet.

Klicka ut i lagom klickar i en varm stekpanna och stek på medeltemp.

I några blandade jag i blåbär och i några andra lite chokladknappar. Mmmm...


Dessa serverades med en kula glass till mina barns förtjusning :)

       

Av Wenche Rydén Linné - 16 januari 2012 10:26

Jag hade några äggvitor över efter jag gjorde vanilkräm, vad passar bättre än att svänga ihop lite maränger?!


4 äggvitor

2 dl socker

ett par droppar ättikssprit


Vispa äggvitorna med ättiksspriten till "hårt" skum.

Tillsätt sockret och vänd ner det.


Tillsätt ca 1/2 dl vaniljkräm och vänd ner det försiktigt.

Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper i valfri storlek.

Grädda i 150 grader i ca 1 timme. De ska lossna lätt från pappret.

Ätes med fördel till glass :)  

Av Wenche Rydén Linné - 1 januari 2012 19:12

Här kommer några bilder från vår nyårsafton :)

 

Här är desserten till barnen. De vile ha chokladpudding så då passade jag på att piffa till den lite.

Smält choklad i en fryspåse och spritsa ut på bakplåtspapper.

 

Skotträdd hund tröstas av husse.


 

Vårt alternativa fyrverkeri.  

Jag fick ett par enstaka någorlunda bra fyrverkeribilder från grannarnas raketer.  

Så här stora var papperslyktorna.

 

Så här ser man ut när man har snubblat ute på altanen. Kan tro att det var sprit inblandat men vi skålar som vanligt i Pommac :)

   

Av Wenche Rydén Linné - 1 januari 2012 19:02

Jag var lite skeptisk till dena men var ju tvungen att prova eftersom att jag älskar björnbär.

Men vaniljglass till blev den helt ljuvlig.


Smuldeg:

1 1/2 dl råsocker

1/2 dl kakao

4 dl vetemjöl

200 g kallt smör


Fyllning:

75 g mörk choklad 70%

500 g björnbär, färska el. frysta

1 dl strösocker

2 msk maizena (majsstärkelse)


Mixa alla ingredienser till smuldegen till lagom "smulighet".


Hacka chokladen och blanda den med björnbären, sockret och maizenan och lägg i en lagom pajform.

Strö över smuldegen.

Grädda i mitten av ugnen i 200° i ca 25 min.

 

Av Wenche Rydén Linné - 1 januari 2012 18:33

Hittade receptet på glykosburken och attans vad goda kolorna blev.


100 g smör

4 msk kakao

2 dl vispgrädde

3dl strösocker

1 dl sirap

1 krm salt

2 msk flytande glykos



Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp ock låt den koka 10-15 min till smeten blir tjockbubblig och håller för kulprov.

Häll upp smeten i en smörpappersbeklädd långpanna eller lagom form.

Låt kallna i kylen.

Skär i lagom bitar och packa in i smörpapper.

     

Godis · Jul · Recept
Av Wenche Rydén Linné - 1 januari 2012 18:22

Precis så enkelt är det.

Perfekt om man behöver godis lite snabbt.


Jag tog drygt en paket ischokladformar (40 st i en pkt)

ca 150 g nougat

200 g vit choklad


Skär små kuber av nougaten (drygt 0.5 cm3) och rulla dessa till bollar.

Smält den vita chokladen i vattenbad och häll lite i botten på ischolkadformarna.

Lägg i en nougatboll i formen (det ska finnas plats för choklad runtom bollen) och häll på mer vit choklad nästan upp till kanten.

Ställ kallt en stund.

 

Godis · Jul · Recept
Av Wenche Rydén Linné - 1 januari 2012 18:14

Testade dessa till jul.

Enligt detta recept så blir dett bara en aning lakritssmak men det är ju bara att ta fler karameller om man vill ha mer smak.

Dessa blev dock inte riktigt lika söta och sliskiga som vanlig knäck blir.

Tycker verklgen att de är värda att prova.

 

Godis · Jul · Recept
Ovido - Quiz & Flashcards