Senaste inläggen

Av Wenche Rydén Linné - 13 mars 2012 21:34

I söndags bjöd vi hem min pappa på middag.

Han fyllde år 1 mars men då var vi magsjuka så vi firade honom i söndags istället.

Min man gjorde köttsoppa mmmmmm...

Är lite lat och lägger upp receptet i form av bilder ur boken istället :)

       

Av Wenche Rydén Linné - 5 mars 2012 21:03

Är fortfarande kvar på mitt uppdrag!

Ett jätteroligt ställe med trevligt folk och varierande uppgifter.

Jag monterar butiksinredningar, och för mig som gillar att sätta ihop IKEA-prylar så är detta jättekul.

Det bygger på samma koncept fast man har lite bättre grejer (verktyg) att jobba med.

Tyvärr så åkte jag på magsjuka i torsdags och var tvungen att vara hemma torsdag och fredag.

Min kropp tyckte inte att det räckte med en dunderförkylning.

Som ett brev på posten efter allt detta dök det i lördags upp ett jättemunsår :(.

Jaja, nu kan det bara bli bättre.

Missade att vi skulle på utvecklingssamtal idag med så 17.10 ringde Fabians fröken och frågade om vi hade glömt.

Vi hade då bara precis kommit innanför dörren så det var bara att vända i dörren.

Gubben och de små fick vara hemma denna gången.

Av Wenche Rydén Linné - 20 februari 2012 21:04

Nu är jag så trött på denna höga vikt.

Fortfarande "skitföre" ute så det blir inga promenader.

Jag hinner ändå inte med det nu när jag jobbar. 

Idag började jag... tre mål nutrilett och ikväll så blev det mackor.

Jag försöker att äta iallafall ett mål riktig mat om dagen.

Denna veckan och gärna några veckor till ska det hållas på.

Både mina knän och mina arbetskläder talar om att jag inte väger vad jag borde.

Här har ni en söt sida att räkna ut ert BMI på, mitt står nere till höger på denna sidan och det ska minska.

Av Wenche Rydén Linné - 14 februari 2012 22:47

Imorgon är det då dags att jobba igen efter tre veckor hemma.

Jag hade ju gärna varit hemma hela denna veckan när Fabian har sportlov men det får man ju inte välja.

Nytt ställe igen så en utvärdering kommer kanske imorgon.

Det var denna och nästa vecka vad de visste nu iallafall.

Ha det gott därute.

Kram på er denna alla hjärtans dag.

Av Wenche Rydén Linné - 14 februari 2012 22:31

Här kommer den andra sockerkakan jag gjorde.

3 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl vatten

50 g flytande margarin

1 tsk vaniljsocker


Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten.

Blanda ordentligt.

Hacka ca 1 dl hasselnötter och ca 100 g vit choklad och blanda ner i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda i 175° i ca 30 min.

Här har små barnfingrar varit framme igen  

Av Wenche Rydén Linné - 14 februari 2012 22:14

Här är en ljuvlig kaka som jag också gjorde idag.

Jag fick receptet av en arbetskamrat för ca 10 år sedan och jag har gjort den många gånger sedan dess.

50 g kakao (drygt 1 dl)

3 dl mjölk

1 1/2 dl socker


Koka upp och låt svalna.


100 g margarin

2 dl socker

3 ägg

2 msk vaniljsocker

300 g vetemjöl ( knappt 3.5 dl)

2 tsk bakpulver


Rör socker och margarin (rumsvarmt eller flytande).

Tillsätt äggen ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten varvat med chokladblandningen.

Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i 160-175° i ca 45 min.

 

Ser ni hörnet på kakan ( längst ner), där har minste grabben varit framme.

Fick sätta fast den biten med en tandpetare för bildens skull :).

Såhär fin blev den till efterrätten ikväll:)  

Av Wenche Rydén Linné - 14 februari 2012 21:41

Idag gjorde jag en dubbel laddning med pizzabullar.

Det är så gott att ha hemma till mellis eller lite nyttigare fika.

Ungarna älskar dem och denna gången gjorde jag degen lite "grövre".

Här är recept på en enkel sats där det blir ca 30 st.

50 g jäst

5 dl mjölk

4 msk olivolja

1/2 tsk salt

1 krm socker

2 små ägg

2 dl grahamsmjöl

2 dl vetekli

12-14 dl vetemjöl


Värm mjölken till 37° och lös upp jästen i lite av mjölken.

Häll i resten av mjölken, oljan och äggen.

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i blandningen.

Låt jäsa i bunke under duk i 30 min.


Dela degen i två delar och kavla ut till en rektangel.


Fyllning:

2 dl chilisås

2 hg rökt skinka

2 dl riven ost

pizzakrydda (oregano)


Smeta ut chilisås och stö ut hackad skinka och riven ost över rektangeln med deg.

Avsluta med pizzakrydda.

Rulla ihop rektangeln som när du gör kanelbullar.

Dela rullen i lagom bitar och lägg dem i bullformar.

Jäs under duk i 15 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pizzkrydda.

Grädda i 225° i ca 10min.

 

Av Wenche Rydén Linné - 14 februari 2012 21:37

Ja, Adam var igång idag igen.

Vilka hyss han hittar på den grabben.

Jag hade bakat klart kakan nedan, stjälpt upp den och ställt den på bardisken för att svalna.

Jag gick sedan upp för att byta blöja på Charlie och när jag kom ner igen såg kakan ut såhär.....

   

Skapa flashcards