Direktlänk till inlägg 25 juni 2011
Detta gjorde jag igår för att ha i muffinsen jag bakade idag. Lemoncurd är jättegott att bla ha i marängtårta och massa annat.
Det blir ca 3 dl
3 citroner
1½ dl socker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2äggulor
Blanda rivet skal från tre citroner och saft från 2 och koka upp med socker och smör.
Sila vätskan
Blanda ut majsstärkelsen med saften från den tredje citronen och rör ner det i den varma vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant omrörning tills krämen tjocknar.
Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | ||||||
|