Direktlänk till inlägg 14 februari 2011

Nu tar vi det lugnt :)

Av Wenche Rydén Linné - 14 februari 2011 20:07

Nu är vi mätta och goa.

I förmiddags körde jag iväg den store killen...han ska tillbringa ett par dagar med min styvfar. Imorgon bitti skulle de ut och flyga (om Fabian vågar), min styvfar har en kompis som brukar flyga runt och speja efter bränder och då skulle de få följa med. Blir en liten tur ner till Blekinge och tillbaka,  om han vågar vill säga. Han har ju aldrig flugit förr.



Idag blev det potatisgratäng med köttfärs. Man får passa på när den store killen inte är hemma för han tycker inte om saker som knaprar.


Potatisgratäng med köttfärs

ca 1,5 kg potatis av mjölig sort

5 dl kelda matlagningsgrädde

ca 3 msk milda culiness

10 cm purjolök

500 g blandfärs

riven ost


Stek köttfärsen i lite margarin, krydda med salt peppar och paprikapulver (eller efter egen smak)

Skala och skiva potatisen.

Lägg hälften i en smord ugnssäker form.

Lägg över köttfärsen och purjon som skivats.

Lägg över resten av potatisen.

Ringla över det flytande margarinet och häll över matlgningsgrädden.

Strö över riven ost av egen smak, jag valde tex mex för det är lite mer smak i den än vanlig gratängost.

In i ugnen i 200 grader i ca 1 timme.

  Till efterrätt blev det en black&white kladdkaka. Receptet fick jag av min jobbarkompis (bästaste Paula alias Mammasmat här på bloggplatsen). Den var underbart god så tack för det :).


Black&white kladdkaka

150 g smör

3 dl socker

1 dl kakao

2 ägg

2 dl mjöl


Glasyren :

1 dl grädde

50 g smör

300 g vit choklad

ev nötter om man känner för det, jag körde utan.


Gör så här:

Smält smöret och häll i sockret, låt smälta ihop.

Blanda i de torra ingredienserna och vispa sedan i ett ägg åt gången.

Häll smeten i en smord och bröad springform.

Grädda i 185 grader i 20 min.

Låt svalna utan kanten på formen.

Koka upp smör och grädde.

Ta grytan av plattan och bryt ner chokladen och låt smälta vispa samtidigt så det blir en jämn och blank glasyr.

Olja insidan på kakformskanten och sätt tillbaka den runt kakan. Häll på glasyren och ställ in allt i kylen och låt stelna.

Servera gärna med vispad grädde eller som jag, med vaniljglass.

Mumma!!!!

  Nu är jag mätt och magen står bokstavligt talat i fyra hörn. Nu är det tv som gäller och smälta maten lite. Må väl!

 
 
Ingen bild

Snoppan

15 februari 2011 09:22

Kakan såg inte lite god ut....

Wenche Rydén Linné

15 februari 2011 09:56

den var ruggigt smarrig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:31


Adam skulle på ninjakalas i fredags. Klart att han skulle ha ett ninjakort till killen som fyllde år. ...

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:29


En av Adams (mellanpojken) klasskompisar fyllde år.

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:24


Svågern fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:09

Svärfar fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 18 mars 2013 22:58

Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...

Ovido - Quiz & Flashcards