Direktlänk till inlägg 14 februari 2012
Idag gjorde jag en dubbel laddning med pizzabullar.
Det är så gott att ha hemma till mellis eller lite nyttigare fika.
Ungarna älskar dem och denna gången gjorde jag degen lite "grövre".
Här är recept på en enkel sats där det blir ca 30 st.
50 g jäst
5 dl mjölk
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm socker
2 små ägg
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetekli
12-14 dl vetemjöl
Värm mjölken till 37° och lös upp jästen i lite av mjölken.
Häll i resten av mjölken, oljan och äggen.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i blandningen.
Låt jäsa i bunke under duk i 30 min.
Dela degen i två delar och kavla ut till en rektangel.
Fyllning:
2 dl chilisås
2 hg rökt skinka
2 dl riven ost
pizzakrydda (oregano)
Smeta ut chilisås och stö ut hackad skinka och riven ost över rektangeln med deg.
Avsluta med pizzakrydda.
Rulla ihop rektangeln som när du gör kanelbullar.
Dela rullen i lagom bitar och lägg dem i bullformar.
Jäs under duk i 15 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pizzkrydda.
Grädda i 225° i ca 10min.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|