Direktlänk till inlägg 13 mars 2012
Jag har aldrig provat att göra brytbröd men jag var sugen på nåt speciellt till soppan.
Hittade ett recept som var superenkelt och det blev sååååååå gott.
25 g smör
4 dl vatten
1/2 dl ljus sirap
50 g jäst
5 dl grovt rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
(2 tsk malda pomeransskal)
Smält smör i en kastrull.
Häll i vattnet och sirapen och se till att tempen blir 37°.
Lös jästen i degspadet.
Blanda mjöl och kryddorna i en skål (jag skippade pomeransen) och häll det senare i degspadet.
Knåda degen väl och tillsätt mer mjöl om det behövs.
Degen ska släppa bunken.
Jäs i bunken under duk i ca 20 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Kavla eller pressa ut degen i en smord långpanna.
Skåra degen i 20-24 delar och jäs sedan under duk i ytterligare 20 min.
Grädda i mitten av ugnen i 225° i ca 15 min.
Låt svalna på galler under duk.
Ätes med fördel till soppa...och allt annat med för den delen.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|