Alla inlägg den 2 maj 2011

Av Wenche Rydén Linné - 2 maj 2011 09:00

Ringde familjeläkarna i tisdags om lillkillens hosta. Dr skrev ut hostmedicin då man inte får ge utan dr inrådan under 1 år. Verkar som att vi har fått någorlunda bukt med hosan nu och att den är på upphälning.....äntligen. Vad det har rosslat i den lille kroppen. Charlie som alltid är så glad och som gärna vill sova minst en gång per dag har varit en kinkig liten fis som inte sover mer än 10 min innan han har börjat hosta, detta även på natten:(. Igår började det bli bättre med sömnen och han avbryts inte för att hosta. Äter bättre gör han också :).

I helgen har det varit ogräsrensning i grönsaks/fruktlandet. Jag ansade till vinbärsbuskarna och hallonbusken. Sen satte vi lite potatis och sådde sockerärtor, plocksallad och smultron. Satte ner en buske med amerikanska blåbär också. Det känns lite säkrare att ha bär runt huset som barnen kan plocka själva istället för att de ska smita upp i skogen bakom huset och kanske stoppa i sig nåt som inte är bra.

Igår skulle jag baka en chokladkaka (i långpanna) men det receptet strök jag rätt direkt när den var färdig. Det mesta av kakan satt kvar på bakplåtspappret och glasyren smakade en blandning av margarin och kakao (det skulle inte vara något socker i glasyren?!). Det slutade med att jag gjorde en Toscakaka istället....som min man mer eller mindre glömde ta ut ur ugnen. Den gick absolut att äta men den blev lite torr i kanten :).

Ovido - Quiz & Flashcards