Direktlänk till inlägg 3 september 2011

Supergod fillimpa

Av Wenche Rydén Linné - 3 september 2011 12:20

Ett brödrecept som jag har bakat efter mååånga gånger kommer här.

Jättesmidigt då det inte behöver jäsa.

2 bröd blir det


5  dl vetemjöl

3 dl rågsikt

2 dl grahamsmjöl

4 dl blandade valfria fröer och gryn

4 tsk bikarbonat

1 tsk salt

½ dl rapsolja eller annan neutral olja

2 dl mörk sirap 

1 l lättfil


Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Tillsätt olja, sirap och lätt fil och blanda till en jämn smet.

Smörj och bröa 2 formar (1½ l).

Häll smeten i formarna och grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 100 min.

Lägg på aluminiumfolie efter ca 1 timme så inte bödet blir för mörkt uppepå.

   Det gröna i brödet är solrosfrön , de blir sådana och det är inget farligt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:31


Adam skulle på ninjakalas i fredags. Klart att han skulle ha ett ninjakort till killen som fyllde år. ...

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:29


En av Adams (mellanpojken) klasskompisar fyllde år.

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:24


Svågern fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:09

Svärfar fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 18 mars 2013 22:58

Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...

Ovido - Quiz & Flashcards