Direktlänk till inlägg 3 september 2011
Ett brödrecept som jag har bakat efter mååånga gånger kommer här.
Jättesmidigt då det inte behöver jäsa.
2 bröd blir det
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl blandade valfria fröer och gryn
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl rapsolja eller annan neutral olja
2 dl mörk sirap
1 l lättfil
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt olja, sirap och lätt fil och blanda till en jämn smet.
Smörj och bröa 2 formar (1½ l).
Häll smeten i formarna och grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 100 min.
Lägg på aluminiumfolie efter ca 1 timme så inte bödet blir för mörkt uppepå.
Det gröna i brödet är solrosfrön , de blir sådana och det är inget farligt.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|