Direktlänk till inlägg 11 september 2011

Solrosbröd

Av Wenche Rydén Linné - 11 september 2011 21:26

Jag hittade detta receptet  i en bok jag har men aldrig riktigt provat något ur.

Den heter "Njut en liten smula" av Therese Wikström.

4 bröd blir det


100 g smör

1 l vatten

75 g jäst

2½ l vetemjöl

50 g solrosfrön

2½ msk salt


Lös upp jästen i lite vatten.

Tillsätt resten av vattnet, smör (smält avsvalnat), solrosfrön och vetemjöl.

Kör på låg hastighet i 12 min (?), tillsätt salt och kör 5 min till.

Jäs i bunke under duk i 45 min.

Stjälp upp degen och forma till 4 runda bröd. 

Doppa dem i 50 g solrosfrön och lägg den i långpanna med bakplåtspapper.

Jäs under duk i 1 timme.

Grädda i 250 grader i 20-25 min.

Mina blev tyvärr lite brända uppepå så ha lite koll på ugnen.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:31


Adam skulle på ninjakalas i fredags. Klart att han skulle ha ett ninjakort till killen som fyllde år. ...

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:29


En av Adams (mellanpojken) klasskompisar fyllde år.

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:24


Svågern fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:09

Svärfar fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 18 mars 2013 22:58

Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...

Ovido - Quiz & Flashcards