Direktlänk till inlägg 11 september 2011
Jag hittade detta receptet i en bok jag har men aldrig riktigt provat något ur.
Den heter "Njut en liten smula" av Therese Wikström.
4 bröd blir det
100 g smör
1 l vatten
75 g jäst
2½ l vetemjöl
50 g solrosfrön
2½ msk salt
Lös upp jästen i lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet, smör (smält avsvalnat), solrosfrön och vetemjöl.
Kör på låg hastighet i 12 min (?), tillsätt salt och kör 5 min till.
Jäs i bunke under duk i 45 min.
Stjälp upp degen och forma till 4 runda bröd.
Doppa dem i 50 g solrosfrön och lägg den i långpanna med bakplåtspapper.
Jäs under duk i 1 timme.
Grädda i 250 grader i 20-25 min.
Mina blev tyvärr lite brända uppepå så ha lite koll på ugnen.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|