Senaste inläggen
3 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
150 g smält margarin
4½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
blåbär efter smak
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna för sig innan de tillsätts i smeten.
Tillsätt mjölk och margarin.
Häll upp i muffinsformar (ca 36 små eller 18 stora).
Strö över blåbär efter smak. Jag lade i ca 10 st i varje.
Grädda i 200 grader ( i ca 12 min för små och ca 20 min för stora muffins).
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g margarin (smält)
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten.
Tillsätt till sist det smälta margarinet.
Häll smeten i 20 st aluminiumformar. Grädda i 160 grader i ca 15-20 min.
Glasyr:
100 g margarin
1 dl grädde
4 msk socker
1 dl mjölk
2 tsk mjöl
4 tsk kakao
Koka glasyren i 5 min, häll den sedan i fördjupningen som blivit i muffinsen.
Garnera ev med nåt snyggt ;)
Låt kallna i kylen.
13 dl vatten
4 dl rågkross
(1msk kummin)
25 g smör
1 msk sirap
1 msk salt
50 g jäst
3 l rågsikt
Pensling:
matolja
grovt rågmjöl
Mät upp 5½ dl vattenoch koka det tillsammans med kross och kummin i ca 10 minuter.
Tillsätt smör, sirap och salt.
Häll sedan i 8 dl kallt vatten och rör om.
Smula ner jästen, rör ordentligt, och blanda ner rågsikten.
Arbeta ihop till en deg och låt den jäsa i 45 min.
Knåda degen, dela den i 4 delar och formadem till knubbiga limpor.
Lägg dem sida vid sida i en smord långpanna och pensla olja mellan dem.
Strö grovt rågmjöl över limporna och snitta dem med en vass kniv.
Låt jäsa i 45 min.
Värm ugnen till 200 grader och grädda på nedersta valsen i 45 min.
12 st. Dessa blir inte riktigt så söta men desto saftigare :)
3 ägg
1 dl socker
250 g Arla kesella hallon
50 g smält smör
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i kesella och smält smör.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll upp i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
Låt svalna på galler.
Ett recept jag fick av en gammal jobbarkompis.....Rosie:).
Botten (och toppen):
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice crispes
Vispa vitorna hårt, rör i socker och rice crispes.
Smeta ut på ett smörjt bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i ca 50 min i 150 grader.
Låt sedan svalna.
Creme:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl vispgrädde
Sjud allt i en kastrull ett par minuter. Blanda i:
50 g margarin
100 g mörk blockchoklad
Dela marängbottnen på mitten
Häll cremen på ena halvan.
Vispa 3 dl grädde och lägg över cremen när denna har kallnat (annars smälter grädden)
Lägg över den andra maränghalvan.
Garnera med 50 g smält blockchoklad.
Fy vad längesedan jag var här. Har haft fullt upp med förkylda ungar och inte minst mig själv. Det börjar lätta nu iaf. Sommarförkylningar är verkligen inget kul för de håller ju i så länge. Är inne på tredje veckan nu.
I lördags åkte vi till Elfynd i Värnamo och skulle inhandla en frys nu när äntligen skattepengarna har kommit. Såg att de var ju faktiskt inte så dyra, 2800 kr för ett litet skåp som rymde drygt 160l. Ska ju ha den som extra i källaren där det nu står en gammal box (från 1600-talet):).
Istället blev det en assistent :D för frysen kan vi ju faktiskt vänta lite med och köpa den när vi har fixat till riktigt i källaren för boxen måste skäras sönder om vi ska få ut den.
Så till maskinen.....
En Kenwood Major och den går som en dröm. Det fanns jättemånga Kithenaid också men storleken på bunken funkar inte för mig.
Det blev lite bakat i söndags med. Måste ju kolla så den funkar ordentligt ;).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|