Direktlänk till inlägg 19 augusti 2011
Dag 4 är det dags att mata surdegen igen.
1 dl ljummet vatten
1½ dl vetemjöl
Blanda till en slät smet.
Lägg över folie igen och låt vila till nästa dag.
Enligt Leila´s bok så är det bara att fortsätta mata smeten så länge man vill, om man nu ska använda den någorlunda snart.
Annars kan man lägga den i kylen då hela "jäsprocessen" stannar men när man ställer ut den i rumsvärmen igen så startar den upp.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|