Direktlänk till inlägg 18 mars 2011
200 g mörk blockchoklad
(2 dl (80 g) hackade valnötskärnor)
2 dl vetemjöl
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
100 margarin
3 dl socker
4 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält 125 g choklad i vattenbad. (Hacka valnötskärnorna grovt)
Blanda mjöl, salt och vaniljsocker.
Rör margain och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda sedan i den smälta chokladen och mjölblandningen. Hacka resterande choklad grovt och blanda i dem i smeten. Häll smeten i en smord form (jag använder bakplåtspapper) ca 20x30 cm Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 min.
Låt kakan svalna och skär i lagom bitar.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|