Alla inlägg den 31 mars 2011

Av Wenche Rydén Linné - 31 mars 2011 19:52

Denna veckan har det inte blivit mycket gjort. Fabian blev sjuk i måndags och är inte helt kry än. Mycket piggare är han dock nu så imorgon ska vi göra Philadelphiaglass till fredagsmyset :). Recept på det kommer. Nu ska vi titta på sveriges värsta bilförare och kanske fundera något gott att baka imorgon ;)

Av Wenche Rydén Linné - 31 mars 2011 19:36

Min man är en lingonsyltoman så jag gjorde en omgång med denna vara som försvinner väldigt fort hemma. Jag hade också hittat ett recept med lingonbröd som jag testade. Väldigt smidigt då det inte behöver jäsas :). Här kommer receptet:


6 dl rågsikt
1 dl dinkelmjöl (alt mer rågsikt)
1 dl grahamsmjöl (alt mer rågsikt)
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt
½ dl mörk sirap
½ dl solrosfrön
½ dl linfrön
50 gram smör
4-5 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda först alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner sirap och lingonsylt. Smält sedan smöret och blanda ner det och ca 4 dl vatten. Tillsätt mer vatten om så behövs.
Smöra och bröa en brödform(ca 10x30cm) och häll därefter i smeten.
Grädda i ugnen i ca 1 timme, sänk värmen till 150 grader efter 30 minuter. Kolla brödet efter 1 timme med en sticka, om det fastnar deg på stickan måste den vara inne längre, ca 10 minuter till.
När brödet är klart, ta ut det ur formen och låt vila under bakduk tills det har svalnat. Detta för att den ska få en mjuk skorpa, om skorpan ska vara hård ska det vila utan bakduk.



 

Ovido - Quiz & Flashcards