Senaste inläggen

Av Wenche Rydén Linné - 14 november 2011 22:12

Har glömt att skriva om utmaningen jag gav min man för några veckor sedan.

Från det att vi blev ihop för 11 år sedan så har han gått upp nästan 40 kg....inte bra.

Så.......om han går ner minst 20 kg till nyår nästa år så ska jag fixa en kryssning för bara oss båda. Troligtvis blir det till Helsingfors.

Sedan för varje fem kg utöver det uppgraderar jag kryssningen med tex. finare hytt eller någon trevlig spa-behandling.

Jag vill gärna gå ner ett par kg till (har lyckats gå ner rätt kraftigt efter den sista killen kom ut) och går minst 2 promenader om dagen (går med Fabian till och från skolan) nu när jag är hemma utan uppdrag.

Jag har även gått ett par kvällar nu och tagit med mig hunden.

Gubben har en kusin som också behöver gå ner litegrann så nu ikväll drog jag med honom på en runda.

Min man och jag kom fram till att om vi går varannan kväll (någon måste ju vara hemma och lägga ungarna också), och försöker dra med kusinen så är det ju långt bättre än inget.

Vi får se om det blir någon kryssning :).

Av Wenche Rydén Linné - 14 november 2011 21:50

Ja, igår var det fars dag.

Jörgen åkte iväg och hjälpte min far med att hämta hm hns åkgräsklippare från stugan. Efter det blev det lite småreparationer på hans bil.

Passade på att bjuda min far på middag (som min man lagade), kokta fläskkotletter, potatis, sås och grönsaker.

Till efterrätt gjorde jag en amerikansk citronpaj med marängtäcke (istället för 2½ dl blåbär i fyllningen tog jag saft och skal av 2 citroner, annars stämmer rceptet).


Efter den middagen blev det en promenad på drygt 5 km med hunden.

Vi gick ner till Knallabo där åkeriet ligger och kopplade i motrvärmaren i gubbens lastbil.

Det var väldigt skönt att komma ut och gå av en del av maten.

Av Wenche Rydén Linné - 7 november 2011 21:10

Ikväll gjorde jag lite frallor. Hade jäst som precis "gått ut" och det kan vi ju inte låta förfaras ;).

Frallor går ju alltid åt och det är ju så gott.

Jag använde ett recept som redan finns här på min blogg, däremot så dubblade jag receptet och det blev 30 st stora och fina frallor :).

 

Av Wenche Rydén Linné - 4 november 2011 21:56

Ja, nu var uppdraget på Gummifabriken slut.

Efter fem veckors hårt slit i jobbiga förhållanden så tog uppdraget slut fortare än väntat.

I onsdags blev jag inkallad till arbetsledaren som förklarade varför och att jag inte behövdes, det berodde som tur var inte på mig.

Så nu är det bara att vara hemma och tillgänglig igen :/, jaja, det löser sig.

Kanske kan baka lite igen och komma ifatt med allt annat som blivit lidande när man har jobbat långa dagar och kvällar.

Av Wenche Rydén Linné - 22 oktober 2011 23:06

När jag baka bröd och bullar så använder jag ett påslakan och en monsterstor handduk.

Jag viker påslakanet dubbelt och har handduken under.

När jag tar ut bullar eller bröd ur ugnen så lägger jag alltid dem på påslakanet och viker sedan det över bröden/bullarna för att de svalnar då långsammare och blir inte så lätt torra.

Detta är ett tips som jag fått av min mamma.

Hon hade alltid två påslakan men jag fick den stora handduken en gång och hade liksom ingen användning för den någon annanstans.


Av Wenche Rydén Linné - 22 oktober 2011 22:49

Min man tycker väldigt mycket om tekakor men de vanliga man köper tycker jag är mer fulla med luft och de mättar inte speciellt länge.

Därför letade jag efter andra recept och hittade ett som var värt att prova.

16 st blir det så nu sist gjorde jag en dubbel omgång för de är suuuupergoda.


5 dl vatten 

2,5 dl fiberhavregryn

50 g margarin

50 g jäst

1 tsk salt

1-2 msk strösocker

10 dl vetemjöl (vetemjöl spec. går också jättebra)


Koka upp vattner och häll det över havregrynen.

Klicka i margarint.

Rör om och låt svalna till fingerljummet.

Rör ner jästen och rör till den löst sig, tillsätt salt, socker och det mesta mjölet.

Arbeta degen smidig.

Häll på lite mjöl och täck över degen.

Låt jäsa ca 30 min.

Knåda degen på mjölat bakbord.

Dela degen i 16 lika delar ochrulla till bullar.

Lägge dem på plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem till platta rundlar ca 1 cm tjocka.

Nagga tekakorna med en gaffel.

Låt jäsa på plåt under duk ca 30 min.

Grädda dem i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 min.

Låt svalna på galler under bakduk.

 

Av Wenche Rydén Linné - 22 oktober 2011 22:24

Jag hade lite äpplen hemma som ingen äter upp. Vi gillar inte äpplen som börjar bli mjöliga i vår familj så dessa tänkte jag göra nåt annat med.

6 st portionsformar blir det av denna mängden.


4 äpplen

2-3 msk smör

2-3 msk strösocker

1-2 tsk malen kanel


Skala äpplena och tärna dem i ca 1x1 c, stora kuber.

Häll smör, socker och kanel i en stekpanna och blanda ihop på hög värme.

Häll i äppelbitarna och rör runt dem i blandningen. Stek äpplena på hög värme ca 5 min.

Portionera upp bitarna i ugnsfasta formar.


Crumble:

75 g kallt smör

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl strösocker


Blanda de torra ingedienserna i en bunke och lägg sedan i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.

Lägg crumblen över äppelbitarna i formarna.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 min (eller tills det bubblar och crumblen fått fin färg).

Servera med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås.

   

Denna blev sååå god att min man frågade om han fick ta en extra ;).


Barnen hade beställt chokladpudding och det fick de ju, det är ju lördag.

 

Av Wenche Rydén Linné - 22 oktober 2011 22:06

Fy vad  jag är trött på detta jobb.

Denna vecka har det varit förstaskift, upp tidigt och jobba hela veckan för att till slut jobba till 16!? på fredagen. Denna underbara dag som alla andra företag slutar tidigare....men inte det där jag är inte.

Detta resulterar i vad?....jo, att jag somnar i soffan 20.15 på fredagkvällen.

Social som bara den och nästa vecka  blir det ännu värre.

Väntar på svar från de jobb jag sökt men det blir väl inget där heller.

Jag fick mitt lönebesked med igår.

Pratade med min chef för någon vecka sedan att vi inte klarar oss på en tvåveckors garantilön. Mina sparade semesterdagar kunde jag inte lösa in såvida de inte hade varit sparade i fem år. Däremot kunde jag få ett förskott på novemberlönen och jag sa att jag behövde 3000 kr. Jag räknade ut att denna och nästa lön då skulle ligga på ungefär samma summa, 9000 kr.

Förra veckan dök det upp 3000 kr på mitt konto och som tur var så handlade jag inte mer än lite pålägg och frukt.

Så igår tittade jag igenom mitt lönebesked och då har jag fått ett förskott på DENNA lönen. 

Jag var ju inte i trångmål och behövde pengar snabbt utan behövde lite mer pengar när lönen kom.

Jag orkar inte att ringa chefen och gnälla utan får hålla mig med mina 5994 kr (som det blev totalt med förskottet).

Såå, efter räkningarna är betalda så har vi ca 1700 kr att leva på tills barnbidraget kommer i november. Det blir ca 60 kr per dag. Inte mycket pengar för en familj med 2 vuxna och 3 barn. Men....vi har gett oss fan på att det ska gå.

Så nu är det bara att hålla tummarna.

Ovido - Quiz & Flashcards