Direktlänk till inlägg 2 augusti 2011

Saftiga och matiga frallor

Av Wenche Rydén Linné - 2 augusti 2011 12:41

Jag blev lite sugen på frallor i söndags och hittade ett recept jag var tvungen att prova.

De blev jättegoda även om de inte blev färdiga förrän 22.30 :)

Det blir ca 20 st.


50 g jäst

5 dl vatten (37 grader)

1 tsk salt

1 dl farinsocker

1½ l mjöl (jag tog hälften rågsikt och hälften vetemjöl special)

1 ägg

1 ägg till pensling


Lös upp jästen i vattnet och häll i resten av ingredienserna.

Jäs i bunke under duk i 30 min.

Forma till bullar och lägg på plåt, jäs 30 min under duk.

Pensla med ägget (jag strödde över vallmofrön med) och grädda i 200-225 grader i ca 10 min.

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:31


Adam skulle på ninjakalas i fredags. Klart att han skulle ha ett ninjakort till killen som fyllde år. ...

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:29


En av Adams (mellanpojken) klasskompisar fyllde år.

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:24


Svågern fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 10 maj 2015 10:09

Svärfar fyllde år

Av Wenche Rydén Linné - 18 mars 2013 22:58

Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...

Ovido - Quiz & Flashcards